TERUG

ENGLISH

VRIEND
worden van het
Ruysdael?
Bekijk de mogelijkheden!

NIEUWSBRIEF
ontvangen?
In- en uitschrijven kan via
info@ruysdaelkwartet.nl.
JORIS VAN RIJN, VIOOL

R4_Joris

Joris van Rijn begon zijn vioolstudie bij Els Krieg aan het Zwolsch Conservatorium. In 1992 studeerde hij bij Jaring Walta aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag waar hij in 2000 afstudeerde met onderscheiding. Hij vervolgde zijn studie als Fullbrightstudent aan de Juilliard School in New York bij Glenn Dicterow, (concertmeester van de New York Philharmonic) en Robert Mann (Juilliard Quartet).

In 1999 won Joris van Rijn de tweede prijs op het Oscar Back Nationaal Vioolconcours waar hem tevens de AEX prijs werd toegekend voor zijn interpretatie van de verplichte hedendaagse compositie. Als solist stond hij o.a. voor het Residentie Orkest, Het Radio Filharmonisch Orkest, het Radio Symfonie Orkest en het Noord Hollands Philharmonisch Orkest met de dirigenten Ed Spanjaard, Micha Hamel, Shlomo Minz en Jaap van Zweden.

In samenwerking met Benjamin Schmid en Janine Jansen maakte hij in ‘99 de cd-opname 24 Capriccios for violin from the Netherlands. Onder andere als lid van het Ruysdael Kwartet en van het Ensemble Cameleon is Joris actief in de Nederlandse kamermuziek. Met beide ensembles won hij de prestigieuze Kersjesprijs en maakt hij jaarlijks CD-opnamen. Daarnaast is hij artistiek organisator van Linari Classic, festival della Musica Classica, in Toscane, Italie.

Joris van Rijn is sinds 2002 concertmeester van het Radio Filharmonisch Orkest en fungeert regelmatig als concertmeester bij orkesten binnen en buiten Nederland.