TERUG

ENGLISH

VRIEND
worden van het
Ruysdael?
Bekijk de mogelijkheden!

NIEUWSBRIEF
ontvangen?
In- en uitschrijven kan via
info@ruysdaelkwartet.nl.

SQBA

Tijdens de fonkelnieuwe Strijkkwartet Biënnale in Amsterdam zal het Ruysdael Kwartet 3 maal te horen zijn. Beethoven op. 131 op 29 januari, vroege Haydn op 31 januari en Andriessen op 1 februari! http://www.sqba.nl/

VISION PROJECT

Naast het geijkte kwartetrepertoire zijn we momenteel het volgende aan het onderzoeken:

Wits

Freeing the mind from the written note: discovering the worlds of improvisation and playing by heart. Music by Louis Andriessen and a world premiere by Oene van Geel.

Guts

Daring to push the limits to unearth composers’ intentions by delving into authentic performance practices using gut strings and classical bows

Hips

Collaborating with dancers and video artists to create a spectacular version of Terry Riley’s Salome Dances for Peace

2 nieuwe series!

Dit seizoen speelt het Ruysdael twee nieuwe series. Een daarvan voelt vertrouwd omdat het een productie van Splendor is, maar de locatie is iets heel anders: de prachtige Uilenburger Sjoel, iets verderop in dezelfde straat. De ander is een serie van 3 concerten in de schitterende Hanzehof in Zutphen, met onze eigen programmering!

Tournee Japan.

Na de succesvolle trip in 2015 is het Ruysdael wederom uitgenodigd om een viertal concerten in Japan te verzorgen. De reis gaat dit keer naar Tokyo, Nagoya en Yokohama. Op het menu staat onder andere Ravel en Tsjaikovsky, maar ook Mozart en Weber met Charles Neidich!

De tweede editie van ZOOM! was een nog groter succes dan de eerste, nummer 3 komt eraan!

Van 2 t/m 5 juni vond ZOOM! voor de tweede plaats. Wederom was er een schitterend programma en hadden we fantastische gastmusici, waaronder Aleksander Madzar, Charles Neidich en het Osiris trio. Check http://www.zoomfestival.nl voor het programma en verdere informatie!

En nu op naar jaar 3 met een dag extra, 1 t/m 5 juni 2017!

Ons eerste ZOOM! festival is achter de rug en was een succes!

logo_zoomHet eerste Zoom! festival in Rheden vond plaats van 4 t/m 7 juni 2015.
Het waren 4 onvergetelijke dagen met meer dan 10 zinderende concerten. Bovendien werden we vergezeld door meer dan 40 musici uit alle hoeken van de wereld. Voor een impressie en foto’s: zoomfestival.nl

       Slotconcert Zoomfestival 2015 - 5 van 21

Floris Don in NRC Handelsblad over de CD Russian Generations 3:

“Mede dankzij speels en trefzeker spel vervelen de ritmische herhalingen van Gabriel Prokofjev nooit. De Sonate voor twee violen van Sergei Prokofjev krijgt een delicate en detailrijke uitvoering. Maar het kwartet kan ook mooi uitpakken: Tsjaikovski’s Derde strijkkwartet loopt regelmatig over van ongeremde hartstochtelijkheid.”