TERUG

ENGLISH

VRIEND
worden van het
Ruysdael?
Bekijk de mogelijkheden!

NIEUWSBRIEF
ontvangen?
In- en uitschrijven kan via
info@ruysdaelkwartet.nl.

Ruysdael met de billen bloot in interactief concert

 

Een muzikale grabbelton met het complete œuvre van Haydn

In deze COVID-tijd hebben we er een gewoonte van gemaakt om elke repetitie te beginnen met het doorspelen van een kwartet van Haydn, de vader van het strijkkwartet. Deze kuur bevalt ons zo goed dat wij u hier ook deelgenoot van willen maken. Daarom zullen we de komende twee zondagen om 19.00 te horen en te zien zijn op livestream vanuit Splendor.

Bij de liveverbinding tijdens deze stream kunt u als kijker/luisteraar naar believen actief bepalen welke van de Haydnkwartetten (een stapel van maar liefst 68 stuks!) we live (en soms van blad) gaan spelen. Maar u kunt de keuze natuurlijk ook aan anderen laten, gewoon achterover leunen en genieten van hoe het Ruysdael Kwartet met de billen bloot gaat.

14 en 21 maart, 19.00

Nieuwe opname door het 25-jarige Ruysdael, en u kunt erbij zijn!

In 2021 bestaat het Ruysdael 25 jaar. Natuurlijk willen we dat vieren en we vinden dat een nieuwe opname met repertoire wat ons zeer aan het hart ligt, daarbij hoort. Op dinsdag 24 november zullen we een live-registratie maken in de prachtige hervormde kerk in Renswoude. De opname bestaat uit twee delen:

19.00: Cage: Quartet in four parts en Beethoven: op. 18/4

21.00: Andriessen: Miserere en Schubert: der Tod und das Mädchen

Zoals de Corona-maatregelen er nu uitzien kunnen we bij beide concerten dertig mensen publiek uitnodigen, hetgeen we graag doen. Interesse om bij deze unieke avond aanwezig te zijn? Stuur ons een email en we zetten u op de gastenlijst, wie het eerst komt wie het eerst maalt!

Quart de Nuit

Onze nieuwste CD is uit. Het kwartet van Ravel, Ainsi la Nuit van Dutilleux en Clair de Lune van Debussy.

Volkskrant: Op Quart de nuit opent Ruysdael Kwartet een toverdoos van sferen en kleuren ★★★★★

Persbericht Quart de Nuit

Zoom 2020!

Ondanks de coronarestricties vond ons Zoom! festival toch plaats. Het waren 4 geweldige dagen, hier is alles is terug te zien!

Welkom Michael!

Na 15 jaar trouwe dienst heeft Jeroen besloten een beetje een andere kant op te gaan met de cello en het Ruysdael vaarwel gezegd. We zijn ontzettend blij aan te kondigen dat Michael Müller hem zal opvolgen. Michael heeft in het verleden met een aantal prominente kwartetten gespeeld, waaronder het Parkanyì kwartet we hebben veel zin in de nieuwe samenwerking!

De tweede SQBA

In januari 2020 zal de tweede editie van de Strijkkwartetbiënnale in Amsterdam plaatsvinden, en weer zal het Ruysdael een prominente rol spelen. We spelen Takemitsu en een vroege Beethoven, maar ook de integrale “Salome dances for peace” van Terry Riley met projecties van Tim McLoraine.

Derde keer Japan

Op 26 maart vertrekt het Ruysdael naar Japan voor een week vol concerten en unieke muzikale samenwerkingen. Het grootste deel van de tournee speelt zich af in Tokyo, waar concerten gepland staan met cellist Gavriel Lipkind, het immens populaire trio Tsukemen en een project met The Classical Music for a Million People, waar het kwartet de leiding zal nemen in optredens met strijkorkest op locaties waar muziek normaliter niet klinkt. Tot slot reist het Ruysdael naar Nagoya, waar het optreedt in de schitterende Munetsugu Hall-een van de beste kamermuziekzalen van Japan.

Floris Don in NRC Handelsblad over de CD Russian Generations 3:

“Mede dankzij speels en trefzeker spel vervelen de ritmische herhalingen van Gabriel Prokofjev nooit. De Sonate voor twee violen van Sergei Prokofjev krijgt een delicate en detailrijke uitvoering. Maar het kwartet kan ook mooi uitpakken: Tsjaikovski’s Derde strijkkwartet loopt regelmatig over van ongeremde hartstochtelijkheid.”