TERUG

ENGLISH

VRIEND
worden van het
Ruysdael?
Bekijk de mogelijkheden!

NIEUWSBRIEF
ontvangen?
In- en uitschrijven kan via
info@ruysdaelkwartet.nl.

Derde keer Japan

Op 26 maart vertrekt het Ruysdael naar Japan voor een week vol concerten en unieke muzikale samenwerkingen. Het grootste deel van de tournee speelt zich af in Tokyo, waar concerten gepland staan met cellist Gavriel Lipkind, het immens populaire trio Tsukemen en een project met The Classical Music for a Million People, waar het kwartet de leiding zal nemen in optredens met strijkorkest op locaties waar muziek normaliter niet klinkt. Tot slot reist het Ruysdael naar Nagoya, waar het optreedt in de schitterende Munetsugu Hall-een van de beste kamermuziekzalen van Japan.

2 nieuwe series!

Dit seizoen speelt het Ruysdael twee nieuwe series. Een daarvan voelt vertrouwd omdat het een productie van Splendor is, maar de locatie is iets heel anders: de prachtige Uilenburger Sjoel, iets verderop in dezelfde straat. De ander is een serie van 3 concerten in de schitterende Hanzehof in Zutphen, met onze eigen programmering!

Tournee Japan.

Na de succesvolle trip in 2015 is het Ruysdael wederom uitgenodigd om een viertal concerten in Japan te verzorgen. De reis gaat dit keer naar Tokyo, Nagoya en Yokohama. Op het menu staat onder andere Ravel en Tsjaikovsky, maar ook Mozart en Weber met Charles Neidich!

De tweede editie van ZOOM! was een nog groter succes dan de eerste, nummer 3 komt eraan!

Van 2 t/m 5 juni vond ZOOM! voor de tweede plaats. Wederom was er een schitterend programma en hadden we fantastische gastmusici, waaronder Aleksander Madzar, Charles Neidich en het Osiris trio. Check http://www.zoomfestival.nl voor het programma en verdere informatie!

En nu op naar jaar 3 met een dag extra, 1 t/m 5 juni 2017!

Ons eerste ZOOM! festival is achter de rug en was een succes!

logo_zoomHet eerste Zoom! festival in Rheden vond plaats van 4 t/m 7 juni 2015.
Het waren 4 onvergetelijke dagen met meer dan 10 zinderende concerten. Bovendien werden we vergezeld door meer dan 40 musici uit alle hoeken van de wereld. Voor een impressie en foto’s: zoomfestival.nl

       Slotconcert Zoomfestival 2015 - 5 van 21

Floris Don in NRC Handelsblad over de CD Russian Generations 3:

“Mede dankzij speels en trefzeker spel vervelen de ritmische herhalingen van Gabriel Prokofjev nooit. De Sonate voor twee violen van Sergei Prokofjev krijgt een delicate en detailrijke uitvoering. Maar het kwartet kan ook mooi uitpakken: Tsjaikovski’s Derde strijkkwartet loopt regelmatig over van ongeremde hartstochtelijkheid.”