TERUG

ENGLISH

VRIEND
worden van het
Ruysdael?
Bekijk de mogelijkheden!

NIEUWSBRIEF
ontvangen?
In- en uitschrijven kan via
info@ruysdaelkwartet.nl.
GIJS KRAMERS, ALTVIOOL

R4_Gijs

Als solist speelde Gijs Kramers het altvioolconcert van Hans Henkemans en de Symfonie Concertante van Mozart. Ook vertolkte hij het concert van Bartók in het Concertgebouw te Amsterdam. Hij nam deel aan het Festival d’art Lyrique in Aix-en-Provence waar hij solistisch optrad met muziek van onder andere John Cage, George Benjamin en Pierre Boulez. Deze concerten werden gedeeltelijk herhaald in een concertreeks met het Ensemble Cairn in Parijs in 2006.

Naast zijn functie als altviolist in The Philharmonia Orchestra Londen en het Ruysdael Kwartet is hij actief op het gebied van muziektheater, zoals bijvoorbeeld met Combo ’01.  Gijs Kramers studeerde in Groningen, het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en de Musikhochschule in Hannover bij respectievelijk Cees Dekkers, Vladimir Mendelssohn en Hatto Beyerle. Ook volgde hij masterclasses bij Denes Szigmondy, Diemut Poppen en György Kurtág.

Naast het altvioolspelen is hij eveneens actief als arrangeur, componist en dirigent. Hij is artistiek leider van het Ricciotti Ensemble, waarmee verschillende van zijn composities en arrangementen werden uitgevoerd. Verder werden zijn werken gespeeld door onder meer het Nationaal Jeugd Orkest, het Nederlands Studenten Orkest en het Tate Ensemble.