TERUG

ENGLISH

VRIEND
worden van het
Ruysdael?
Bekijk de mogelijkheden!

NIEUWSBRIEF
ontvangen?
In- en uitschrijven kan via
info@ruysdaelkwartet.nl.

Ruysdaels Top 25

In het kader van het 25-jarig jubileum van het kwartet schreven maar liefst 25 prominente componisten een miniatuur. Al deze stukken zijn op video opgenomen waar het kwartet is geplaatst in beelden die in samenspraak met de componisten zijn gemaakt door Eric de Clercq. Vanaf nu zal er elke donderdag een nieuwe video op ons YouTubekanaal verschijnen. Hou deze hier in de gaten!

Cycles gerecenseerd in The Grammophone

In The Grammophone kreeg onze nieuwe CD een uitstekende recensie:

“a fine sampling of a highly able ensemble”

Ruysdael Quartet Cycles, de jubileum CD is uit!

De eerste dubbel-CD van het Ruysdael is nu te verkrijgen. Speciaal uitgebracht vanwege het 25-jarig jubileum met een viertal stukken waarmee het kwartet een zeer nauwe band heeft. Klik hier voor meer info en bestelmogelijkheid.

Het Ruysdael Kwartet is 25 jaar, crowdfunding geslaagd!

Dit en volgend seizoen viert het Ruysdael Kwartet zijn 25-jarig jubileum!
25 componisten zijn momenteel aan het werk om een kort stuk te schrijven voor ons.
Met een geslaagde crowdfundingcampagne is het gelukt om dit project te kunnen financieren.

Bekijk hier ons filmpje!

Het Ruysdael Kwartet speelt voor het Oekraïens Jeugdorkest

Op zondag 6 maart speelde het Ruysdael Kwartet op een speciaal huisconcert in Amsterdam waarvan de opbrengst naar een project voor het Oekraïens Jeugdorkest gaat. We hopen dat de bijdrage van het kwartet een (klein) verschil zal kunnen maken in deze uiterst moeilijke tijd. https://smo.ngo/en/ukraine/

Zoom festival 2021 verplaatst naar 1-5 september

Vanwege de coronabeperkingen hebben we ons Zoom festival verplaatst naar begin september. We hopen dan een schare aan inspirerende gastmusici te ontvangen en hebben een uitdagend programma paraat. Meer info op zoomfestival.nl.

Ruysdael met de billen bloot in interactief concert

 

Een muzikale grabbelton met het complete œuvre van Haydn

In deze COVID-tijd hebben we er een gewoonte van gemaakt om elke repetitie te beginnen met het doorspelen van een kwartet van Haydn, de vader van het strijkkwartet. Deze kuur bevalt ons zo goed dat wij u hier ook deelgenoot van willen maken. Daarom zullen we de komende twee zondagen om 19.00 te horen en te zien zijn op livestream vanuit Splendor.

Bij de liveverbinding tijdens deze stream kunt u als kijker/luisteraar naar believen actief bepalen welke van de Haydnkwartetten (een stapel van maar liefst 68 stuks!) we live (en soms van blad) gaan spelen. Maar u kunt de keuze natuurlijk ook aan anderen laten, gewoon achterover leunen en genieten van hoe het Ruysdael Kwartet met de billen bloot gaat.

14 en 21 maart, 19.00

Quart de Nuit

Onze nieuwste CD is uit. Het kwartet van Ravel, Ainsi la Nuit van Dutilleux en Clair de Lune van Debussy.

Volkskrant: Op Quart de nuit opent Ruysdael Kwartet een toverdoos van sferen en kleuren ★★★★★

Persbericht Quart de Nuit

Zoom 2020!

Ondanks de coronarestricties vond ons Zoom! festival toch plaats. Het waren 4 geweldige dagen, hier is alles is terug te zien!

Welkom Michael!

Na 15 jaar trouwe dienst heeft Jeroen besloten een beetje een andere kant op te gaan met de cello en het Ruysdael vaarwel gezegd. We zijn ontzettend blij aan te kondigen dat Michael Müller hem zal opvolgen. Michael heeft in het verleden met een aantal prominente kwartetten gespeeld, waaronder het Parkanyì kwartet we hebben veel zin in de nieuwe samenwerking!

De tweede SQBA

In januari 2020 zal de tweede editie van de Strijkkwartetbiënnale in Amsterdam plaatsvinden, en weer zal het Ruysdael een prominente rol spelen. We spelen Takemitsu en een vroege Beethoven, maar ook de integrale “Salome dances for peace” van Terry Riley met projecties van Tim McLoraine.

Derde keer Japan

Op 26 maart vertrekt het Ruysdael naar Japan voor een week vol concerten en unieke muzikale samenwerkingen. Het grootste deel van de tournee speelt zich af in Tokyo, waar concerten gepland staan met cellist Gavriel Lipkind, het immens populaire trio Tsukemen en een project met The Classical Music for a Million People, waar het kwartet de leiding zal nemen in optredens met strijkorkest op locaties waar muziek normaliter niet klinkt. Tot slot reist het Ruysdael naar Nagoya, waar het optreedt in de schitterende Munetsugu Hall-een van de beste kamermuziekzalen van Japan.

Floris Don in NRC Handelsblad over de CD Russian Generations 3:

“Mede dankzij speels en trefzeker spel vervelen de ritmische herhalingen van Gabriel Prokofjev nooit. De Sonate voor twee violen van Sergei Prokofjev krijgt een delicate en detailrijke uitvoering. Maar het kwartet kan ook mooi uitpakken: Tsjaikovski’s Derde strijkkwartet loopt regelmatig over van ongeremde hartstochtelijkheid.”