TERUG

ENGLISH

VRIEND
worden van het
Ruysdael?
Bekijk de mogelijkheden!

NIEUWSBRIEF
ontvangen?
In- en uitschrijven kan via
info@ruysdaelkwartet.nl.
EMI OHI RESNICK, VIOOL

emi

De in New York geboren Emi Ohi Resnick gaf haar debuut in Carnegie Hall op 15-jarige leeftijd en heeft sindsdien opgetreden in Amerika, Europa en Japan. Onlangs schreef Carolin Bietzker in de Kolner Stadt-Anzeiger over haar ‘interpretatie van wereldklasse’. Recensent James Conely omschreef haar spel als ‘buitengewoon. Resnick’s interpretatie van Brahms’ vioolconcert was rijp, gevoelig en betoverend’.

Resnick heeft zowel als solist en kamermusicus samengewerkt met o.a. Pierre-Laurent Aimard, Alfred Brendel, Frans Brüggen, Gary Graffman, Ton Koopman, Sigfried Palm en Thomas Riebl. Over een recital met Dennis Russell Davies, schreef Hans Schurmann in de General-Anzeiger van Bonn ‘ze heeft een duivelse techniek naast een prachtige toon…’ Er zijn vele nieuwe werken voor haar geschreven en ze speelt regelmatig in verschillende kamermuziekgezelschappen waaronder naast het Ruysdael Kwartet het Blaeu strijkkwartet, het Ensemble Modern, het Context Ensemble (met Sergiu Luca) en de moderne muziekgroep Möbius dat momenteel Ensemble-in-Residence is aan de Columbia University in New York.

Ze trad op in de ‘Young Artists Showcase’, een radioserie op WQXR, New York, en heeft radio- en televisieopnames gemaakt in Armenie, Bulgarije, Frankrijk, Japan, Nederland, Oostenrijk, Rusland, Tsjechie en de Verenigde Staten. Resnick studeerde aan het Curtis Institute of Music bij Szymon Goldberg, aan de Juilliard School bij Louise Behrend en Robert Mann, aan de Praagse Mozart Academie bij Sàndor Vègh en aan het Mozarteum van Salzburg bij Thomas Riebl en Ruggiero Ricci. Daarnaast werkte zij nauw samen met György Kurtàg. Ze is concertmeester van het Radio Kamer Filharmonie. Resnick bespeelt een Francesco Ruggieri viool uit Cremona, 1692. Deze viool maakte eerder deel uit van de Costa collection en werd bespeeld door Zino Francescati.